Българският форум за Андроид

Общ раздел => Програми за Андроид => Темата е започната от: aptekainfo в Понеделник, 23 Юни, 2014, 17:53:53Титла: Лекарствен справочник на Български език за Андроид
Публикувано от: aptekainfo в Понеделник, 23 Юни, 2014, 17:53:53
Здравейте,
това ми е първото мнение в този форум,но се надявам да не ви отегча и ще се опитам да помагам от тук на татък в бъдеще с каквото мога на колегите от форума.
Бих искал да ви запозная с първият "Лекарствен Справочник" на български език за смарт устройства с андроид (версия 4,0 и по-висока)
Приложението не е комерсиално,няма реклами и е създадено само за информация относно лекарства,хранителни добавки и други артикули,които се продават в аптеки и дрогерии.
То има за цел само да информира,излишно е да казвам че задължително винаги човек трябва да се консултира със специалисти.
Но все пак,човек трябва да има някаква минимална здравна култура.
В момента въвеждам и аптеките като адреси,въведени са на 80% ,а самото приложение има опция да показва "Аптека на близо",където ще ви показва аптеките ,които се намират около устройството.
Планирам да пусна и версия ,която да е от помощ на хора които се грижат за възрастни хора,като напомня за вземане на лекарства по някаква схема,като ще е доста раздвижено,в смисъл раздвижено ще сигнализира ако някое лекарство трябва да се пие 30 минути след храна,както и ще сигнализира когато лекарството привършва и за предстоящи прегледи при докто.
Всичко това го правя сам,няма реклами и с чисто алтруистични мотиви.
Ето и самото приложение
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aptekainfo.app

Приемам всякакви коментари,мнения,съвети,както и подкрепа.
Надявам се да ви хареса.
С най-сърдечни поздрави


Титла: Re:Лекарствен справочник на Български език за Андроид
Публикувано от: aptekainfo в Сряда, 02 Юли, 2014, 06:30:44
Здравейте колеги и приятели,
страшно съм Ви благодарен за положителните оценки и страхотните коментари.
Това ме кара да се чувствам много добре и да търся начини да развивам приложението.
Моля колегите ,които не са намерили нещо добро в приложението да споделят какво може да се подобри,къде е грешката,от кое не са доволни,за да мога да реагирам и да го подобря.
Поздрави и се надявам на обратна връзка.  :cheers:


Титла: Re:Лекарствен справочник на Български език за Андроид
Публикувано от: aptekainfo в Събота, 31 Януари, 2015, 21:40:13
Здравейте,
от пускането на приложението до този момент има доста нови неща, които смятам че ще представляват интерес.
Ето информация за последните три неща:
Добавихме информация за така наречените "Е" та в храните, където може да получите какво означава кодираните означения в етикетите.
Всъщност производителите започнаха да спестяват кодираното наименование на добавката и вече пишат само "еди каква си киселина" или нещо от рода, но приложението има възможност да въведете името на добавката "търсене по име"
Следващата доработка бе възможност за гласово търсене на лекарства и добавки, както и на "Е" тата в храните.
Последната доработка бе в частта "Аптека на близо" и възможността всеки потребител да има възможност сам да добави обект, до който се намира физически, но го няма на картата.
Надявам се да Ви хареса приложението и да ни наградите с 5 звезди в гугъл плей, за нас това е наградата да продължаваме да развиваме приложението.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aptekainfo.app