Последните публикации на: Trucker_Boy
Българският форум за Андроид
Четвъртък, 07 Декември, 2023, 10:33:30 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
  Начало Обяви Помощ Търси Календар Етикети Вход Регистрация  
  Покажи Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 5
1  HTC / Раздел за телефони HTC / Re:Root & rom -: Четвъртък, 24 Ноември, 2011, 23:05:59
Много интересна тема  Намигване
2  Начало / Новини / Re:Мобилен достъп -: Четвъртък, 24 Ноември, 2011, 23:04:32
Добра работа
3  Начало / Новини / Re:Скоро и телевизорите на Samsung с Android? -: Вторник, 11 Октомври, 2011, 19:44:24
Нямам търпение на Българският пазар да се появи телевизор с Андроид ,но за жалост съм напълно обеден ,че ще са страшно скъпи заради търговците.
4  Начало / Новини / Re:Новата версия на Android излиза до два месеца -: Вторник, 11 Октомври, 2011, 19:43:05
Досега вече трябваше да се е появила тази нова версия .....
5  Начало / Новини / Re:Новата версия на Android излиза до два месеца -: Неделя, 18 Септември, 2011, 21:01:18
Браво , доста интересно.
6  Общ раздел / Общи дискусии / Re:Какъв телефон имате ? -: Събота, 09 Юли, 2011, 17:46:38
Аз пък от 7 месеца съм с LG P500 и мога да кажа за тази цена телефона е много добър  Ухилен

Добре дошъл в форума , би ли споделил какви са ти впечатленията от него ?  Намигване
7  Начало / Новини / Android@Home: умен дом на база Google Android -: Петък, 08 Юли, 2011, 22:05:32


Не е тайна, че операционната система  Android отдавна се използва не само в смартфони и таблетни компютри. Изглежда компанията Google е решила да се премине на ново ниво - да внедри Android в всекидневния живот на хората, като им позволи да управляват домовете си.
Компанията мисли глобално и разглежда всеки домакински уреди в дома като потенциален аксесоар за Android устройства. На изходът се получават практически неограничен набор от възможности: осветление, домакински уреди и електронни устройства ще се управляват от смартфон на база Google Android.
Като нагледен пример, разработчиците са демонстрирали устройство, което чете RFID етикети на CD дискове и ръчно ги добавя към библиотеката.

Източник: www.itnews.bg
8  Общ раздел / Програми за Андроид / Излезе Skyfire 3.2 за Android -: Петък, 08 Юли, 2011, 22:01:56


Въпреки че Skyfire отчете 1 милион изтегляния на версията за Android през септември 2010 г., първият официален ъпдейт за браузъра пристига едва сега. Според информацията от сайта на компанията с обновената версия към браузъра е добавено ново поле за търсене, подобрено е откриването на видео, като се поддържат повече доставчици и е допълнена съвместимост с повече сайтове и видеоплеъри като BBC iPlayer в Англия и CTV в Канада. Премахнати са редица бъгове, за които потребителите са съобщили. Новата версия на браузъра, както и ъпдейтът за всички, които вече са инсталирали старата, са достъпни абсолютно безплатно от Android Market.
Източник: www.mobilebulgaria.com
9  Общ раздел / Общи дискусии / Android 2.3 Gingerbread - преглед -: Петък, 08 Юли, 2011, 21:21:38
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=e2DbEpaRfcc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=e2DbEpaRfcc</a>

Ново
Android OS измина дълъг път от своите първи
дни, когато само феновете говореха за тази платформа. Gingerbread използва същата оптимизация на скоростта, която оптимизация превърна Android 2.2 Froyo в една от най-бързите операционни системи. Променен е потребителски интерфейс, има нови инструменти за маркиране на текст и за copy/paste, нови live wallpapers, нови приложения по подразбиране и поддръжка на NFC технологията.

Скорост
Gingerbread е бърза. Android 2.2 Froyo е бърза, което се дължи на JIT (Just In Time) компилатора и подобренията при уеб браузването, но Gingerbread е още побърза. Всичко изглежда, че работи малко по-гладко. Менютата се появяват бързо и гладко, смяната на екраните става бързо и точно, скролирането на списъците е почти толкова гладко, колкото и при iPhone.
Нов UI
Потребителския интерфейс в Gingerbread не е драстично преработен, както се очакваше. Вместо това има малки промени, които да задържат нещата до излизането на Android 3.0 Honeycomb. Черно, оранжево и зелено са новите цветове в менютата и лентата за нотификации. Лентата за нотификации е черна, а иконките са ярко зелени. Системните менютата са на черен фон. До Froyo, всички менюта и лентата за нотификации бяха бели.Една от най-големите промени, които ще забележите, е новото меню на началния екран. От началния екран просто натиснете бутона “menu” в предната част на Nexus S телефона и ще видите нова опция в менюто – Manage apps. Възможността да управлявате приложенията не е нова, но възможността да го направите директно от app mamager-а на началния екран е нова и се появява при Gingerbread. Можете да използвате app manager за да спрете всяко работещо приложение, да деинсталирате приложения, да преместите приложения на SD картата (трябва да отбележим, че Nexus S няма слот за microSD карта).
Ще забележите, че скролирането през списък е малко по-забавно от преди. Когато достигнете края на списъка, Gingerbread ще покаже оранжева линия в този край, за да ви уведоми, че сте това е края на списъка.Gingerbread предлага по-удобен начин за маркиране на текст и инструмент за copy/paste. Вече не е необходимо да цъкате около текстовото поле, с надеждата да улучите с малкия курсор точното място, на което искате да редактирате. Просто цъкнете върху текста и голяма, оранжева стрелка ще се появи. Можете да местите стрелката до позицията в текста, на която желаете да направите промяна. Ако искате да маркирате текст и да използвате функциите copy/paste, задържане пръст върху текста и ще се покажат две стрелки, които можете да използвате, за да маркирате точно тази част от текста, която искате. В предишната версия трябваше да натиснете и задържите в началото на желания текст, след което да изтеглите малкия курсор така, че да маркира желания текст. Новият метод е много по-удобен за използване и с него може много по-прецизно и лесно да се маркира частта от текста, която желаете.
Нов live wallpaper
Дори и да не сте фен на live wallpaper-ите, вероятно ще се заиграете с новите live wallpaper-и. Те вървят стандартно с Android 2.3. Новият live wallpaper запълва екрана със сини, оранжеви, червени и жълти „микроби”. Като цъкнете с пръст по екрана, оставяте бели точици – храна за микробите. Те се събират около храната, ядат я, стават големи и се разделят на две.

NFC
NFC – Near Field Communication. Има NFC чип в Nexus S. Той позволява на устройството да прочита информация от NFC стикери, като Google HotPot стикерите, които хората от Mountain View разпространяват в САЩ. NFC стикерът съдържа информация, която може да бъде прочетена от Nexis S и автоматично се обработва от новото приложение Tags. Идеята е да се даде достъп на потребителите с един клик до различна информация. От промоции в магазина, до меню в ресторанта, промоционални видеота и карти, възможностите на NFC са безгранични. Скоро очакваме стартирането и на плащане с използването на NFC технологията.
Приложения
Както споменахме и по-горе, новото приложение Tags върви с Android 2.3 Gingerbread. Приложението е четец на NFC стикери. То получава данни от NFC стикера и ви дава възможност да взаимодействате с тази информация. Ако стикерът съдържа линк към видео, Tags ще ви предложи множество възможности да видите това видео. Ако съдържа меню на ресторант в .pdf формат, приложението ще ви предложи да изберете как да видите .pdf документът.Друго ново приложение е Downloads. В предишните версии на Android трябваше да издирвате ръчно наскоро свалените файлове във файловата система на телефона. Приложението Downloads ви позволява да следите различните свалени документи на телефона – видео, музика, .pdf файлове и други. Приложението позволява сортиране на свалените файлове по дата или размер.
Заключение
Въпреки, че е по-лесна за използване и по-интуитивна, версия 2.3 на Android не е много различна от предишните версии. Потребителският интерфейс е леко подобрен, но не е изцяло преработен. Чакаме Honeycomb (Android 3.0), за да видим по-голяма промяна в потребителския интерфейс.Поддръжката на NFC и WiFi базирани VoIP разговори са голяма стъпка за Android. Това е нова технология, която все още не се предлага от много от основните конкуренти на Android, като iPhone.

Източник: http://www.intomobile.com
10  Общ раздел / Програми за Андроид / Firefox 4 за мобилни устройства скоро с официална версия -: Четвъртък, 07 Юли, 2011, 22:21:42

Mozila показа своя Firefox 4 версия за Android и Nokia Maemo, която скоро ще бъде последвана от официалната версия.Този Firefox 4 за мобилни устройства има някои подобрения в сравнение с предишната бета – по-бързо скролиране, подобрена версия на Firefox Sync, преформатиране на текста при zoom, copy/paste функция за HTML. Има и други подобрения по интерфейса, като  поддръжка на приложения, които не могат да бъдат рестартирани, iframe скролиране и нов дизайн на функцията за отваряне на нов таб.Миналия април компанията беше пуснала алфа версия на мобилен браузър. Тогава се наричаше Fennec, а не Firefox и беше изпълнен с бъгове, които претоварваха паметта и често предизвикваха срив в цялата система. От тогава Mozilla драстично подобриха продукта. Първата официална бета ни разкри по-добър и стабилен браузър, като подобренията не спираха с всяка следваща бета.Очевидно компанията е доволна от постигнатите резултати, тъй като официалната версия ще се появи съвсем скоро. Дори сегашната, неофициална версия на браузъра е достъпна на Android Marketplace и като download за Maemo
11  Общ раздел / Програми за Андроид / Google Reader за Android с нови функции -: Четвъртък, 07 Юли, 2011, 22:20:00


Google обнови своя Google Reader за Android с няколко интересни функции, най-важната от които е възможността да го добавите на десктопа на вашето Android устройство.Можете да изберете между две опции – показване броя на непрочетените обекти за тема, за дадено лице или всички обекти във вашият Reader. Втората се отнася към четенето на новини – с един клик върху заглавието можете да прочете статията.
Притежателите на Android 2.2 или по-нови версии могат да се нагласят да тези удобства, докато тези с Android 1.6 (или по-нова версия) биха могли да маркират съществуващи обекти като прочетени.Цялото приложение преведено и на руски, като е достъпно безплатно в Android Market.

Източник: www.quikc.net
12  Начало / Новини / Android е новият лидер при смартфон платформите -: Четвъртък, 07 Юли, 2011, 22:18:01


Тенденцията беше очевидна от известно време, но най-после се случи – Android стана най-популярната смартфон платформа в Щатите.
Според данните на comScore, продуктът на Google се е покачил от 23.5% пазарен дял през октомври 2010, до 31.2% през януари 2011. Това е напълно достатъчно за да грабне първото място от BlackBerry, който падна от 35.8% през октомври 2010 до 30.4% през януари 2011.
Същевременно, при смартфон платформите Apple имат едва забележимо покачване от 24.6% на 24.7% за гореспоменатия период, докато при Microsoft и Palm пазарните дялове продължават да намаляват – от 9.8% на 8.0% (Microsoft) и от 3.9% на 3.2% (Palm).

Източник: www.quikc.net
13  Начало / Новини / Android 3.2 Honeycomb ще се появи до края на лятото -: Четвъртък, 07 Юли, 2011, 22:16:15
Според въпросните сведения, сред главните особености на Android 3.2 е адаптацията на тази версия за 7-инчови сензорни дисплеи и поддръжката както на NVIDIA Tegra 2, така и на SoC (System on a Chip) системите на Qualcomm. Във версия 3.2 на Android също така е подобрена поддръжката на хардуерно ускоряване за графичния интерфейс и са обновени програмните модули като Movie Studio, Movies, Music и уиджетите.Всичко това означава, че поне на теория скоро някои съвременни 7-инчови таблети като HTC Flyer, да речем, могат да получат поредното софтуерно обновление. Всъщност според споменатия информационен ресурс, Android 3.2 трябва да се появи до края на лятото и може би дори още през следващите седмици, а 7-иночвите таблети, базирани на тази версия, вероятно ще наизлизат на пазара през август. Пак според This is my next, това ще е и последната версия от Android фамилията Honeycomb, след която Google ще пусне своята универсална платформа Ice Cream Sandwich, която ще може да работи както със смартфони, така и с таблети с всякакви размери на дисплея.

Източник: www.pcworld.bg
14  Начало / Новини / Facebook за Android получава нов ъпдейт -: Четвъртък, 07 Юли, 2011, 22:13:21
Потребителите на Android за пореден път получават ъпдейт на приложението за Facebook. Сега можете да публикувате снимки на стената на приятел или на стената на група. След публикуването на снимка, пространствената и ориентация се наглася автоматично. Друго подобрение е направено при използването на приложението в хоризонтален режим. Разбира се, ъпдейта оправя и някои дребни бъгове.Версия 1.5.2 за Android вече е в Android Market. Споделете дали харесвате обновленията в коментарите по-долу.
Източник: Facebook
15  Други телефони и устройства / Раздел за таблети / От компанията Acer започнаха разпространяването на ъпгрейда -: Четвъртък, 07 Юли, 2011, 22:10:14
От компанията Acer започнаха разпространяването на ъпгрейда на операционната система на Iconia Tab A500 до Android 3.1. Той включва функциите, представени на събитието I/O на Google – оптимизиран мултитаскинг (многозадачност), възможност за промяна на размера на widget-ите, както и поддръжка за използване на устройства като камери.
Galaxy Tab 10.1 е първият таблет, който ще се продава, оборудван с Android 3.1. Някои потребители на Xoom също ще могат да се възползват от ъпгрейда.
Екипът на Acer не уточнява колко бързо собствениците на A500 ще получат нововъведението. Обикновено такива ъпдейти се разпространяват в рамките на дни или седмици и не са автоматични.

Източник: www.gsmreview.bg
Страници: [1] 2 3 ... 5
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!