• Welcome to Българският форум за Андроид.

Root & rom

Започната от z1p0, Събота, 05 Ноември, 2011, 13:47:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

z1p0

Здр. проблемът е следния - преди ден се опитах да си root-на телефона (htc hero) защото искам да си сложа live wallpaper. Направих го но във форума от който четох инструкции как се прави пишело че се отнася за андроид 1.5 а аз съм с 2.1 ;/ За сега невиждам промяна в поведението на телефона но се чудя сега какво да правя, дали root-a се е инсталирал успешно и ако е така как да го деинстална, по стандартния начин (open file -> uninstall) или някакъв по специален ;/ Моля за помощ

z1p0

admin

Имаш ли иконка root в менюто?
Когато сърцата се разделят, няма смисъл ръцете да остават една в друга.

admin

z1p0

не ... търсих я но не я намерих ;/

на cd картата с която зех телефона (сега съм с друга) има файл - HTCSync2.0.4 setup launcher (който е директно на картата не в някоя папка)

admin

Този файл няма нищо общо с рутването на телефона. А всъщност на иконката трябва да има надпис superuser. И ако случайно си го рутнал, няма как да го премхнеш както става с премахването на приложения. После ще кача един файл, с помощта на който ще можеш да си рутнеш телефона.

z1p0

казах го защото когато цъкна файла пак и ми дава опции като при нормални приложения uninstall и Launch

а и май трябва да кажа че не съм рестартирал телефона след като "инсталирах" погрешния root защото ме фана страх да не се прецака нещо ;/ да го направя ли ;?

admin

Всъщност тук има подробни упътвания относно рутването и качването на алтернативни фирмуери. Обаче ако не си наясно с нещата, помисли дали да го правиш. Съществува реална възможност да си унищожиш телефона.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=645253

z1p0

е да де аз съм решил просто въпроса ми беше ся като го инсталнах (или не) тоз root направо да си слагам къвто трябва или преди това трябва да направя нещо ;/

admin

Цитат на: z1p0 - Неделя, 06 Ноември, 2011, 01:35:13
е да де аз съм решил просто въпроса ми беше ся като го инсталнах (или не) тоз root направо да си слагам къвто трябва или преди това трябва да направя нещо ;/

По-горе ти дадох линк с подробни упътвания. Прочети внимателно всичко и не би трябвало да срещнеш сериозни затруднения. В крайна сметка само root ли искаш да постигнеш? Или искаш да смениш и фирмуера на телефона?

z1p0

Trucker_Boy

Много интересна тема  ;)

Trucker_Boy